Backcorner BBQ Competition Team
Sinds 2016 doen wij mee aan BBQ wedstrijden volgens de regels van de Kansas City Barbecue Society (KCBS). Hierbij worden altijd de vier vaste categorieën kip, ribs, pork en brisket beoordeeld door een jury.
Met deze resultaten doen we mee voor:
12:00 Chicken
Om 12 uur moet de kip naar de jury. Alle delen van de kip zijn toegestaan, als het maar voldoende is voor de 6 juryleden. De meeste teams gebruiken dijen of wings.
Wij werken graag met kip van Homemade Vleesspecialiteiten
13:00 Pork
Bij de categorie pork komt het vlees uit de schouder of de nek van het varken. Dit mag als pulled pork, maar ook gesneden worden gepresenteerd aan de jury.
Wij gebruiken hiervoor de boston butts van Heydehoeve Duroc
12:30 Pork Ribs
12.30 uur Ribs! Ribs van het varken. Zowel de baby back ribs (die we hier als spareribs kennen) als buikribben zijn toegestaan. Veel teams kiezen voor de buikribben omdat de botten rechter zijn en het vlees steviger is.
13:30 Brisket
Als laatste gaat de brisket naar de jury. Brisket komt uit de borst van de koe en bestaat uit 2 spieren die afzonderlijk gepresenteerd kunnen worden. De flat (het magere deel) als plakken en de point (vetste deel) in blokjes, de zogenaamde burnt ends.
Wij werken het liefst met Creekstone Farms Black Angus verkrijgbaar bij Nice to Meat