top of page
IMG_5369.jpeg
Logo

Backcorner BBQ Competition Team

Sinds 2016 doen wij mee aan BBQ wedstrijden volgens de regels van de Kansas City Barbecue Society (KCBS). Hierbij worden altijd de vier vaste categorieën kip, ribs, pork en brisket beoordeeld door een jury.

Met deze resultaten doen we mee voor:

  •  NK, 3 beste resultaten per categorie behaald op Nederlandse wedstrijden 
     

  • EK/ITOY Europese KCBS ranking, 5 beste resultaten per categorie in Europa KCBS ITOY
     

  • WK/TOY KCBS wereldranking, 10 beste resultaten per categorie KCBS TOY

  • Instagram
  • Facebook

Sponsored by:

vuurenrook
FireBoard
Southern_Dutch_BBQ_White_Logo.png
Heydehoeve
Homemade
Nice to Meat
Weber
IMG_5898_edited.jpg

12:00 Chicken

Om 12 uur moet de kip naar de jury. Alle delen van de kip zijn toegestaan, als het maar voldoende is voor de 6 juryleden. De meeste teams gebruiken dijen of wings.

Wij werken graag met kip van Homemade Vleesspecialiteiten

IMG_2103_edited.jpg

13:00 Pork

Bij de categorie pork komt het vlees uit de schouder of de nek van het varken. Dit mag als pulled pork, maar ook gesneden worden gepresenteerd aan de jury.

Wij gebruiken hiervoor de boston butts van Heydehoeve Duroc

IMG_4477_edited.jpg

12:30 Pork Ribs

12.30 uur Ribs! Ribs van het varken. Zowel de baby back ribs (die we hier als spareribs kennen) als buikribben zijn toegestaan. Veel teams kiezen voor de buikribben omdat de botten rechter zijn en het vlees steviger is.

IMG_1264_edited_edited.jpg

13:30 Brisket

Als laatste gaat de brisket naar de jury. Brisket komt uit de borst van de koe en bestaat uit 2 spieren die afzonderlijk gepresenteerd kunnen worden. De flat (het magere deel) als plakken en de point (vetste deel) in blokjes, de zogenaamde burnt ends.

Wij werken het liefst met Creekstone Farms Black Angus verkrijgbaar bij Nice to Meat

IMG_4475.jpeg

Bragging Rights
BRON BBQDATA.COM

IMG_3044.jpeg

bottom of page